HeavyLight @ Giel

april 28th, 2013 Posted in HeavyLight

HeavyLight mocht dinsdag 20 maart weer bij 3FM spelen. In de ochtend gingen de Rotterdammers vroeg op pad naar Hilversum voor hun show bij GIEL. Wat gebeurt er allemaal (achter de schermen) bij zo’n show? Ik schreef voor de Popunie een verslag vanuit mijn perspectief.

4:15 – Een kakofonie van horloges, telefoon, ipad en wekkers barst los. Daar gaat m’n REMslaap. Vandaag is de dag dat HeavyLight voor de achtste keer deze maand optreedt bij 3FM, dit maal bij Giel Beelen in de ochtendshow!

5:15 – Na enkele aanvaringen met deurposten, een warme douche en een vluchtig gesmeerde boterham strompel ik de deur uit op weg naar Station Rotterdam Alexander, waar fotograaf Josh aanhaakt bij ons reisgenootschap.

5:30 – “Bendeleden” Allart en Jerry pakken een gitaar en schreeuwen samen de buurt wakker. Je moet immers goed ingezongen op pad gaan en dat kan niet vroeg genoeg gebeuren. De katten ontvluchten het huis van de familie Beerens.

5:40 – Roadie Bert ramt een kar vol instrumenten de bus in onder het coördinerende toezicht van onze tourmanager Jack. Zo, die zijn binnen.

5:45 – Het gezelschap is compleet. Gemoedelijke vervloekingen over het tijdstip vliegen over en weer. We hebben er zin in. De bandleden stappen bij mij in de auto en Josh, Bert en Jack rijden met de bus richting Hilversum.

5:55 – De radio gaat aan in de auto. We horen de zwoele stem van Ingrid Perez op 3FM afscheid nemen van de luisteraars, de show van GIEL gaat zo beginnen.

6:10 – GIEL heet de luisteraars welkom bij de show en laat vast een sneak-preview van HEY horen.

6:20 – Tijd om nog wat meer in te zingen. Dat doen we volgens de oud Rotterdamse traditie met het woord Gnoe.

6:45 – Aankomst in Hilversum op het Mediapark. De flightcases en kar vol troep worden “de Peperbus” ingereden. Volgens de routine wordt de meuk richting “de Speelplaats” gereden en beginnen we de kermis uit te pakken.

6:47 – Dylan krabbelt aan zijn neus. Een gedenkwaardig moment.

7:15 – Alles staat klaar. De Soundcheck kan beginnen.

7:40 – Jerry slaat vrolijk groetend het ondervel uit zn snare. Een onderdeel dat 1x in de 20 jaar kapot gaat, en waarvan je dus geen reserve bij je hebt. Blinde paniek maakt zich van hem meester. Mijn pogingen hem te troosten door een stuk hout aan te bieden om op te meppen helpen niet.

7:41 – Nu alle figuren uit de Bijbel systematisch vervloekt zijn wordt het tijd te zoeken naar een oplossing. Hulptroepen worden gebeld en er is een nieuwe snare onderweg. De soundcheck gaat door met de gehandicapte trommel.

8:00 – Soundcheck ‘on air’. Giel laat alvast een stukje van de soundcheck horen aan de luisteraars. De nieuwe snare is nog niet gearriveerd.

8:14 – Daar is ie dan! Een nieuwe snare! Na wat gefriemel met drumsleutels is deze nieuwe ramdoos gestemd en klaar om te gebruiken.

8:16 – Net op tijd! Het interview van HeavyLight met GIEL begint. Giel stelt lastige vragen over vorige formaties, het opnemen van een ep of album en wat er in de muziek bereikt moet worden.

8:20 – Tijd om los te gaan! De single HEY wordt gespeeld, live @ Radio 3FM, 101 tv en via de website.

HeavyLight – Hey

8:25 – Even een moment om bij te komen. Versgesmeerde broodjes liggen klaar om de hongerige magen van wat voedsel te voorzien. En dan snel terug naar de Speelplaats, want over enkele minuten moet de cover gespeeld worden.

8:45 – GIEL draait een klein stukje van Birds van Anouk en kondigt aan dat hij benieuwd is naar de versie van HeavyLight. De band zet in.

HeavyLight – Birds

9:01 – Bonustrack wordt gespeeld. Deze song, Don’t Ever Let Me Go, wordt niet op zender uitgezonden maar is wel te zien via 101.tv

HeavyLight – Don’t Ever Let Me Go

9:15 – Een GIEL Jingle wordt ingeschreeuwd. Die bewaren we voor het nageslacht, maar niet op het internet.

9:20 – Of we ook nog even een nieuwe versie van Het Koningsnummer willen opnemen. Band kijkt elkaar in blinde paniek aan. Wat is het koningsnummer, en wat moeten wij er mee? Er wordt druk gerepeteerd de volgende 45 minuten.

10:05 – Na drie kwartier kutten met pianootjes en gitaren is ie er dan: het koningslied. Iets over koning Giel is nog niet seniel, of een andere pakkende tekst die ondergetekende niet goed kon verstaan. Op speciaal verzoek maken we ook die nog even niet beschikbaar voor het brede publiek. Misschien maar beter ook.

10:15 – Fotomomentje. Allemaal lachend op de foto, terwijl je toch je wekker om 4 uur had staan.

Foto door: Josh van den Berg

10:30 – De bende wordt weer de bus in gestampt. Met een voldaan gevoel rijden we terug richting Rotterdam en gaan we allen verder met het suffe dagelijkse leven: Naar school, naar werk, afstuderen en op de bank hangen.

Alle foto’s zijn hier te bekijken.

Post a Comment