Verhuizen!

december 8th, 2011 Posted in Persoonlijk

Zo, daar ben ik weer hoor. De stilte sinds de vorige post duurde inmiddels iets te lang. Zo lang zelfs, dat het haar wat in de vorige post afgeknipt werd, inmiddels RUIM terug is. Het begint zelfs te krullen in mn nek. Anyway, wel een hoop gebeurd. Meest noemenswaardige is toch wel de verhuizing vanuit mijn vertrouwde stekkie in Delft naar Capelle aan den IJssel. Ik was al geruime tijd op zoek naar iets anders, maar kon het niet helemaal vinden. Uiteindelijk toch iets leuks gevonden:

Voorzijde woning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat tropische regenwoud voor de voordeur is overigens al weg. Je wilt immers zonder kapmes bij je voordeur kunnen komen met de verhuisdozen. Van binnen zag de woning er al vrij goed uit, dus het voornaamste werk zat in de trappen, wat verwarmingsbuizen en de vloer beneden. Dat werk is inmiddels gebeurd, wacht nu alleen nog op de komst van de keuken. (Zit nu een klein blokje in)

Nadat ik de schimmeldraden van kasten en bed had afgekrabbeld, heb ik alles veilig in palletseal ingepakt om het de volgende dag te vervoeren. Mijn vader had het geluk zich te mogen melden in die Delftse druipsteengrot om de grote meubelstukken weg te dragen. Hij had voor de gelegenheid een wit biohazardpak aangetrokken. Snap ook niet zo waarom. Het verhuizen verliep redelijk voorspoedig, tot ik probeerde mijn garderobekast door het trapgat naar boven te slepen. In het trapgat zit zo’n handige kwart-draai bovenaan. En dat is precies genoeg om ervoor te zorgen dat die kast er net niet tussendoor kan. Fijn. Terug de kamer in, en dan straks maar uit elkaar halen.

Het leukste moest toen nog komen: de boxspring/matrasbodem van mijn bed. Op zich niet zo heel groot, maar 140×200 in 1 stuk is toch wat lastig op zo’n trap. Uiteraard was die ook met geen mogelijkheid boven te krijgen. Bedbodem kan helaas niet uit elkaar, want die is in elkaar geniet. Beneden slapen? Doorzagen? Na even piekeren kreeg ik het lumineuze idee om het bed dan maar door het raam naar binnen te werken. Aan de voorkant van de woning gaat dat niet (zie foto), maar aan de achterkant zit zo’n Velux kantelraam. Even meten. Theoretisch zou het net moeten passen. Maar je weet hoe het gaat met dat soort theoriën tijdens zo’n verhuis…

Vol overtuiging tilden mijn vader en ik het Veluxraam uit de sponning. Je weet wel, net te zwaar en groot om handig beet te pakken en je klemt hoe je het ook draait of keert gegarandeerd 3x je klauwen. Dus daar stonden we dan, met een raam in onze handen, in de opening van het raam. Ja, een draai-kantelraam moet je dus ook draaien, kantelen, naar buiten duwen en weet ik wat voor je het veilig op de grond hebt staan. Na een paar afgeknelde pinkjes en verbrijzelde middenhandsbeentjes stond het raam veilig in de kamer. We keken elkaar aan. En nu?

Uiteraard heb je op zo’n moment alleen een gammele keukentrap uit de erfenis van  tante Annie voor handen.  Het was een schat van een mens, maar die ladder waar de Duitsers ooit hun Propaganda nog mee hadden opgehangen had ze jaren geleden al weg  moeten donderen. Maar goed, dat is 1 trap. En dan… In je eentje til je zo’n frame niet op. Laten we een Workmate© gebruiken als tweede ladder. Dat is erg handig, want werkbanken met ingebouwde bankschroef zijn natuurlijk prima gemaakt om op te staan. Dus daar stonden we dan, als twee trapeze artiesten, wankelend op onze geinproviseerde trappetjes met een onmogelijk bedframe in onze handen. Na wat gekreun en gesteun hebben we het frame de dakgoot in gekregen. Vanuit die positie, moest het frame eerst rechtop gekanteld worden, en daarna diagonaal door het raam worden gestouwd. Je kunt je voorstellen dat dit, hangend uit het raam en wankelend op de dakpannen ook een zeer comfortabele positie is. Wonder boven wonder paste het frame er precies doorheen. Succes!

Uit enthousiasme hebben we de garderobe kast er maar meteen achteraan gestouwd. Dat ging (ondanks dat ie lichter was) eigenlijk nog lastiger ook, omdat zo’n gladde ingesealde kast bijna niet beet te pakken is. Happa! Alles binnen!

Binnenkort een blogje over de melige perikelen tijdens de inrichting. (Want wees nou eerlijk, niemand wil lezen dat het voorspoedig gaat). En daarna misschien werken aan de voorbereiding van een housewarming? :)

  1. One Response to “Verhuizen!”

  2. By VeraNo Gravatar on apr 9, 2015

    Leuk om te lezen! Wens je veel plezier in de nieuwe woning.

Post a Comment