30 days of gaming – Day 29: A game you thought you wouldn’t like, but ended up loving (deel 2)

april 29th, 2011 Posted in Games

Deel 2? Ja, deel 2. Ik kwam er met dank aan Peggy achter dat ik de vraagstelling niet goed gelezen had. Dus poging twee: een game die ik dacht niet leuk te vinden, maar die ik toch leuk vond. (In plaats van andersom)

Helaas, de vraag die ik eerder vandaag beantwoordde is een stuk eenvoudiger, er zijn altijd wel games die halverwege tegenvallen. Een game waar ik me in eerste instantie eigenlijk weinig bij kon voorstellen was World of Warcraft. Ik speelde, toen die game uit zou gaan komen (tijdens de beta dus) een andere MMO, namelijk Dark Age of Camelot. Waar WoW toch iets meer player-versus-player is gericht, was DaoC meer realm-versus-realm, de 3 factions strijden continu om 6 artifacts, waarvan iedere realm er standaard twee heeft.

Op een gegeven moment waren er steeds meer mensen van mijn guild in DaoC die afhaakten om World of Warcraft te gaan spelen. Ik vond dat maar stom, want we hadden nog allerlei belangrijke dingen te doen. Pas later heb ik de beslissing genomen om ‘over te stappen’. (Meerdere MMO’s tegelijk spelen geloof ik niet zo in, dat is niet bij te houden qua tijd. 1 MMO spelen is al tijdrovend..)

 

Maar goed, op een gegeven moment gingen Steph, Andries, Herman en nog vele andere Gameparty-vriendjes WoW spelen, en dat heeft me er toen tot doen besluiten mee te verhuizen naar deze game. Ik had er in eerste instantie niet al te hoge verwachtingen van (en ergerde me aan sommige verschillen met DaoC) maar achteraf gezien was het een goede beslissing. Een jaartje geleden ben ik nog eens op de DaoC server gaan kijken waar ik op speelde, maar die was bijna uitgestorven.. :)

Post a Comment