30 days of gaming – Day 30: Your favorite game of all time

april 30th, 2011 Posted in Games

Phoe, we zijn er! 30 dagen iedere dag consequent bloggen viel aardig tegen na anderhalf jaar niets posten! Maar, we zijn er bijna, met nog een uitdaging te gaan: wat is je favoriete game, of all time?

Ik heb een aantal games voorbij laten komen die ik om allerlei redenen bijzonder vond. Duke Nukem, Serious Sam, World of Warcraft. Als ik verder kijk welke games ik in het verleden veel gespeeld heb denk ik aan Left 4 Dead 2, Team Fortress 2, Counter-Strike en nog ontelbaar veel andere games. Toch speel ik dit soort spellen bij vlagen, enkele maanden, soms jaren, maar op een gegeven moment is het over en dan zal je ze waarschijnlijk nooit meer opnieuw spelen.

Er is echter een game die door een recente Open-Source release weer nieuw leven ingeblazen is, en daarmee een vrij lang leven is gegund. Volgens mij speelde ik het voor het eerst in 1995 ofzo, toen de game net uit was. Ik had het eigenlijk al verraden in dag 24 en dag 13, maar hier is ie dan eindelijk:

Transport Tycoon, Transport Tycoon Deluxe, in eerste instantie aangevuld door de beroemde TTDPatch, later vervangen door OpenTTD is mijn all-time favorite game. Het concept van de game (materiaal van A naar B brengen) is relatief simpel, maar door de vorm van het landschap, beperkt budget en concurrentie is het telkens weer een uitdaging je transport empire te laten groeien.

De game is sinds de eerste release fors uitgebreid. Allerlei soorten sein-systemen maken dat je met grote hoeveelheden treinen over dezelfde stukken spoor kan rijden. Dat maakt het tot een echte puzzel om je transportsysteem te optimaliseren. Een leuke bijkomstigheid aan OpenTTD is de netwerk modus: je kunt met meerdere mensen het zelfde transportbedrijf werken, of tegen elkaar gaan concurreren.

 

Als je van simulation games houdt moet je deze game zeker gespeeld hebben. Oh en voor ons Nederlanders.. hij is ook nog eens gratis te downloaden. Speel je ook OpenTTD? Maak gerust een screenshot op je blog van hoe jouw game eruit ziet!

Aangezien ik deze game al ruim 15 jaar, een paar keer per jaar speel, denk ik dat deze met recht mijn favorite game of all time genoemd mag worden!

 1. 3 Responses to “30 days of gaming – Day 30: Your favorite game of all time”

 2. By PeggyNo Gravatar on apr 30, 2011

  Een goede eerste plaats vind ik!
  Een leuke extra vind ik ook dat je zelf maps kan maken, daar alleen kan ik al een paar uurtjes zoet mee zijn :)

 3. By DanielleNo Gravatar on mei 2, 2011

  Haha was niet een heel verrassende, aangezien je er al een paar keer naar verwezen had in andere blogs.

  Maar we hebben de 30 Days of Gaming wel mooi helemaal volgehouden he :D goed beziggggg ^^

 4. By JurrienNo Gravatar on mei 12, 2011

  CHECK :D

  Deze game is ook mijn all time favo!

Post a Comment