30 days of gaming – Day 29: A game you thought you would like, but ended up hating

april 29th, 2011 Posted in Games

Update: Thanks Peggy, ik heb de titel verkeerd gelezen :P Totaal verkeerd artikel gemaakt, dus bij deze aangepast :)

Achteraf gezien zijn er vrij veel blogjes geweest die me zwaarder vielen dan van tevoren gedacht. Ik heb dat ook al meerdere malen aangegeven. De vraag van vandaag is op zich niet echt moeilijk, omdat er natuurlijk genoeg games zijn die tegenvallen. Het enige probleem is dat je die juist snel vergeet. (Je vond ze immers toch niet leuk, dus dan besteed je er verder weinig aandacht aan)

Een aantal jaar geleden was er ineens een enorme hype om ‘Second Life’. Voor mijn opleiding heb ik destijds ook een essay geschreven over deze game (En de morele implicaties van de online wereld die gemaakt wordt). Second Life is namelijk qua opzet een virtuele afspiegeling van het ‘echte’ leven, anders dan bijvoorbeeld World of Warcraft en andere MMORPGS waar je je in een fantasiewereld begeeft. Ik heb Second Life dus ook een paar dagen geprobeerd te spelen voor dit essay. Omdat ik meestal MMO’s wel erg tof vind, had ik eigenlijk wel verwacht dat ik deze game ook leuk zou vinden.

Nou, dat viel dus even vies tegen. Allereerst viel me op dat er eigenlijk gewoon geen ene hol te doen was. Ik herinner me er niet zo heel veel meer van, maar een van de dingen die me opviel is dat er ontzettend veel virtuele gokautomaten en andere apparaten stonden om je geld in te mikken. Dat vergat ik haast nog te zeggen: als je in Second Life items wilt komen, dan heb je “Linden Dollars” nodig, virtuele dollars die je met echt geld moet kopen. Er is een omrekeningssysteem, dus als je winst zou maken op de producten die je in de game produceert, dan zou je dat ook weer kunnen ‘opnemen’.

Het is leuk bedacht dat je als inwoner van een stad in staat bent om actief mee te bouwen, maar het feit dat het relatief veel (Echt) geld kan kosten en dat er eigenlijk gewoon een online gokwereld aan vast hangt maakt het voor mij nou niet echt aantrekkelijk. Sorry Second Life! Je valt tegen!

  1. One Response to “30 days of gaming – Day 29: A game you thought you would like, but ended up hating”

  2. By PeggyNo Gravatar on apr 29, 2011

    Dan is dit dus niet; A game you thought you wouldn’t like, but ended up loving, maar A game you thought you would like, but ended up hating…toch?? ;)

Post a Comment