30 days of gaming – Day 28: Favorite game developer

april 28th, 2011 Posted in Games

Er zijn ontzettend veel gamestudios, sommige gekoppeld aan een grote uitgever (zoals ubisoft, EA, Codemasters, etc) of volledig onafhankelijk, de zogenaamde ‘Indie developers’. Deze vraag heeft naar mijn idee niet zo zeer betrekking op een specifieke game of serie games die je leuk vindt, maar ook op de impact die een ontwikkelaar heeft in de game industrie. Ik heb daarom gekozen voor Epic Games.

Vroeger, toen ik nog een heel klein Markje was speelde ik de game “Jazz Jackrabbit” Later was vooral mijn zusje helemaal verslingerd aan deze game. Andere, wellicht meer bekende titels van Epic zijn Unreal, Unreal Tournament en Gears of War. Een van de belangrijkste ‘bijproducten’ die daaruit voort kwam was de Unreal Engine.

 

Hoe belangrijk een game engine is? Het is een van de belangrijkste bouwstenen van een game, eigenlijk vergelijkbaar met de fundering van het huis en misschien ook wel de muren. Alleen de inrichting moet er nog in. De Unreal engines, inmiddels bij versie 3 aangeland, hebben tientallen, zoniet honderden games mogelijk gemaakt. Vergis je niet, zelfs  Kinect Adventures, die door Microsoft  standaard bij de introductie van Kinect geleverd werd draait op de unreal engine. Benieuwd of jouw favoriet er ook tussenzit? Wikipedia heeft een hele uitgebreide lijst!

  1. 2 Responses to “30 days of gaming – Day 28: Favorite game developer”

  2. By DanielleNo Gravatar on apr 28, 2011

    Jazz Jackrabbit, brings back memories. Die heb ik vroeger ook echt veel gespeeld nog XD

  3. By RalphNo Gravatar on apr 28, 2011

    Wist je trouwens dat de ontwikkelaar van Jazz nu de topman is van Guerilla? Jazz is namelijk gemaakt door een nederlander :) . Epic megagames heef het later geadopteerd.

Post a Comment