30 days of gaming – Day 24: Favorite classic game

april 24th, 2011 Posted in Games

Wanneer is een game een klassieker? Als ie alleen vanuit een dosbox te draaien was? Alles van voor 2000? Ik heb echt geen idee, dat maakt deze vraag heel erg lastig. Een klassieker die ik nog steeds speel is bijvoorbeeld Transport Tycoon, tegenwoordig als open source versie te krijgen als OpenTTD. Ondanks dat deze game al redelijk oud is (ik speelde hem op mijn 486) denk ik dat het niet echt een klassieker te noemen is, vooral omdat ie nog steeds zoveel gespeeld wordt.

Daarom ga ik voor mijn klassieker een game uit de kast halen die waarschijnlijk heel weinig mensen gezien hebben. Het is een 16-bits game, die de grafische libraries van ‘Win-G’ nodig had onder Windows 3.11. Dat klinkt aardig classic toch? Het spel is gebaseerd op Sierra’s The Incredible Machine. The Incredible Machine is een puzzle/sandbox game waarbij het erom gaat om Rube Goldberg machines te maken.

Een totaal vergeten klassieker daarbij is Sid’s & Al’s The Incredible Toon Machine. Dit is een cartoon versie van The Incredible Machine.

 
Door een aantal statische personages uit TIM tot echte characters met hun eigen humor en gewoontes te maken hebben ze de puzzels veel interessanter weten te maken. Deze game is zo gaaf, dat ik recentelijk speciaal een virtuele machine met windows 3.11 heb zitten installeren om het te kunnen spelen. Het draait namelijk niet meer op huidige windows (x64) versies. Zonde!

  1. 2 Responses to “30 days of gaming – Day 24: Favorite classic game”

  2. By DanielleNo Gravatar on apr 24, 2011

    Hmm, The Incredible Machine ken ik eigenlijk helemaal niet, maar ziet er wel heel gaaf uit. Heb op de DS wel een soortgelijk spelletje, maar veel minder uitgebreid. :) Zal hem eens een keer uit gaan proberen!

  3. By MarkNo Gravatar on apr 24, 2011

    Helaas is deze versie, The incredible Toon machine een windows 3.11 game. Dus zal niet meevallen om die nog te draaien op een pc… :(

Post a Comment